Verschillen tussen honden en katten

Qua verschillen tussen honden en katten zijn er een aantal belangrijk. Het hebben van een kat is toch iets makkelijk voor de eigenaar. Honden moeten immers uitgelaten worden. Omdat dit meerdere malen per dag moet zal hier toch aardig wat tijd in komen te zitten. Daarnaast is het niet altijd even lekker weer buiten. Toch zal de hond er op den duur uit moeten. Werk aan de winkel dus.

Een hond is wel een huisdier wat iets persoonlijker is dan de meeste katten. Deze zijn vrijbuiters. Veel katten komen dan ook graag buiten. Sommige zijn uren of zelfs dagen achter elkaar op pad. Ze jagen dan op van alles, soms midden in de nacht. Dit is als eigenaar van een kat echter niets om je druk over te maken, het zit nu eenmaal in het karakter van een kat om veel onderweg te zijn. Dit wil niet zeggen dat de kat ook niet graag thuis komt. Hier heeft deze toch altijd eten en drinken en de nodige aandacht. Al kiezen de meeste katten wel zelf voor het moment waarop zij graag aandacht willen.

Honden hechten zich meer aan de mensen in de omgeving. Omdat deze wanneer ze niet worden utigelaten altijd thuis zijn zullen ze normaal gesproken wat meer met mensen omgaan. Daarom kan het geen kwaad wanneer een hond zich in een huishouden begeeft met allerlei kinderen of een grote familie. Deze is hier vaak al aan gewend en dus veranderd het niets. Voor de meeste katten is dit trouwens ook het geval. Wanneer het immers te druk wordt hebben ze altijd nog de mogelijkheid om lekker naar buiten te gaan. Daarom vinden katten het soms heerlijk om zich even lekker af te zonderen van alle drukte.

Honden en katten samen

Of honden en katten goed samen door een deur kunnen hangt er een beetje van af. Aan de hond ligt het vaak niet. Deze is speels, ook naar andere dieren en in de meeste gevallen niet vervelend richting de kat toe. Andersom zien we dit vaker. Zeker als een kat er als eerste was en er later andere dieren bij komen. Dit ziet deze dan als een invasie van het territorium. Hierdoor worden sommige katten onrustig. Gelukkig zijn hier voldoende oplossingen voor. Door de kat een eigen plekje te geven kan deze bijvoorbeeld aan de nieuwe situatie wennen. Na verloop van tijd zal de situatie dan meestal zichzelf wel oplossen. Niets om bang voor te zijn dus.