Over een onderwerp als een kat kunnen hele boeken vol worden geschreven. Sterker nog, dit gebeurd aan alle kanten. Omdat katten een echte eigen wil hebben zijn ze toch altijd net wat anders dan de meeste dieren. Ze zijn eigenwijs en vaak een stuk zelfstandiger dan anderen. Vooral jonge kitten krijgen het voor elkaar om de raarste streken uit te halen. Het gebeurd niet zelden dat deze zich in de raarste situaties bevinden.

Er kan je als eigenaar van een kat van alles gebeuren. In deze blog vertellen we over een aantal onderwerpen die komen kijken bij het bezitten van een kat. Daarnaast leer je alles over de meest bijzondere kattenrassen. De familie van de kat komt ook nog aan bod. Toch wilde we graag ook over een ander onderwerp vertellen. Want wat kun je het beste doen als je kat een keer kwijt raakt?

Vermiste katten

Het gebeurd zeer regelmatig. Jonge katten mogen na een aantal maanden naar buiten. Wanneer dit eenmaal kan gaan ze de vrije wereld in. Voor een kat zelf is dit fantastisch. Als baasje kan je er echter kopzorgen van hebben. Katten gaan graag op de meest onmogelijke plekken zitten en zijn van nature enorm nieuwsgierig. Als er een deur ergens open staat zullen ze vaak de verleiding niet kunnen weerstaan om naar binnen te gaan.

Helaas komt het veel voor dat katten als vermist worden opgegeven. Er zijn wel een aantal maatregelen die genomen kunnen worden. Zo kun je een poes wanneer deze jong is van een chip laten voorzien. Dit gaat enorm snel en kan bij de dierenarts. Vervolgens koppel je deze aan jouw persoonlijk gegevens. Als een kat zoek raakt of bijvoorbeeld door de dierenambulance wordt meegenomen, kan men gelijk de chip scannen. Zodoende kan jouw viervoeter weer veilig thuis worden gebracht.

Ook met chip kan een kat soms wel even wegblijven. Er zijn genoeg verhalen waarbij katten soms maanden achtereen weg zijn. Soms zelfs wel jaren. In dit geval zijn er meerdere sites waarop je een advertentie kunt plaatsen. Andere goede mogelijkheden zijn om berichten te plaatsen via social media, deze worden vervolgens snel verspreid.