De meest zeldzame kattenrassen

De katten die wij over het algemeen kennen zijn huiskatten. Dit zijn vaak kortharige katten die er relatief hetzelfde uit zien. Deze komen overal vandaan. Het kopen van een kitten hoeft lang niet altijd. Op veel plaatsen zijn deze gratis op te halen. Katten planten zich vaak snel voort in grote getalen. Wanneer er dus geen preventieve maatregelen worden genomen kan het snel gebeuren dat iemand ineens met een nest vol kittens zit. In dit geval is het vaak niet voor iedereen mogelijk deze allemaal te houden waardoor men blij is als iemand anders een kitten overneemt.

Voor de volgende kattenrassen is dat wel anders. Deze zijn erg zeldzaam waardoor een kitten veel geld kan kosten. Sommige kosten duizenden euro´s en zijn enorm in trek. Niet zo gek dus dat er rondom bepaalde kattenrassen een ware handel kan ontstaan. Vanwege speciale uiterlijke kenmerken worden sommige rassen enorm populair. De volgende zijn zeer geliefd en zeker niet goedkoop.

Bengaalse kat

Wanneer je een Bengaalse kat ziet zul je gelijk weten waar deze de populariteit aan te danken heeft. Deze katten zien eruit als tijgers of luipaarden maar dan in kleine vorm. De vacht is prachtig om te zien. De reden voor dit bijzondere uiterlijk is dat de Bengaalse kat een kruising is. Opvallend genoeg tussen een gewonen huiskat en een Aziatische Luipaardkat. Deze geeft de meeste uiterlijk kenmerken door. Bengaalse katten zien er zoals gezegd adembenemend uit en hebben daarom een flink prijskaartje.

Ashera kat

De Ashera kat ziet er erg bijzonder uit. Deze lijkt enigszins op een Bengaalse kat maar is eigenlijk een mix van drie verschillende soorten katten. Omdat deze zelden voorkomt betekend dit dat het enorm duur is om een Ashera kat aan te schaffen. Dit kan soms oplopen tot wel richting de 100000 euro. Even sparen dus wanneer je een echte Ashera kat wilt.

Perzische kat

Wat de Perzische kat vooral speciaal maakt is het excentrieke uiterlijk. Met allerlei lange wilde haren en een gezichtsuitdrukking die niemand na kan doen. Hierdoor lijkt de Perzische kat vrijwel altijd een humeur te hebben maar dit is natuurlijk niet zo. Het zijn enorm leuke dieren om te zien en om je heen te hebben.

Sphynx Naaktkat

De zogenoemde ´naaktkat´ heeft een erg kenmerkend uiterlijk. Zoals de naam al doet vermoeden heeft deze niet of nauwelijks haar. Gevolg hiervan is dat het net lijkt of het dier helemaal naakt is en vergeten is om kleren aan te trekken. Sommige mensen vinden dit er eng uit zien maar de meeste vooral heel erg mooi. Een mooie Sphynx kan daarom zomaar een paar duizend euro kosten.

Schotse Vouwoorkat

Ook deze kat heeft een heel bijzonder uiterlijk herkenningspunt. Dit zijn de oren die als het ware eruit zien alsof ze naar de ingevouwen zijn. Het geeft de kat als geheel een schattig uiterlijk waarbij vooral de uitdrukking op het gezicht is om bij weg te smelten. De Schotse Vouwoorkat is daarom geliefd onder kattenliefhebbers. Het beestje kan zomaar een paar duizend euro kosten om in huis te halen, maar is daarom zeker niet minder leuk.